Mirjam

Mirjam Lucassen-Goorhuis (1961) is geen arts, verpleegkundige of zorgverlener.

Zoekt u een goede B12-arts, dan hebt u weinig keuze tot op heden en is de beste optie een van de klinieken op de homepage, zij zijn gelukkig gespecialiseerd in B12-deficiëntie en doen wetenschappelijk onderzoek. Dit om mensen te helpen en de B12-standaard/richtlijn in de zorg te verbeteren.
De meeste andere huisartsen en specialisten hebben helaas geen kennis van B12-deficiëntie en de gevolgen hiervan, simpelweg omdat ze het niet hebben geleerd en zich verder houden aan de huidige richtlijnen (die dus niet voldoen).

Mirjam heeft bij haarzelf een B12-tekort ontdekt.
Hierdoor is ze veel gaan lezen over deze “vergeten ziekte”, heeft contacten gelegd en patiënten gesproken. Verdrietige verhalen ten tijde van het tekort, maar ook mooie verhalen over herstel door B12-suppletie.
Zij en haar echtgenoot injecteren elkaar al geruime tijd met hydroxocobalamine-injecties en zijn enorm opgeknapt.

Ze kwam een Amerikaanse speelfilm over dit onderwerp tegen, maar die was er nog niet met Nederlandse ondertiteling, heeft de film toen gekocht en met toestemming van de producer vertaald.
Het is een verhaal dat verteld moet worden, kennis die gedeeld moet worden, en de film is een heel mooie manier hiervoor. Mirjam wil zich daar sterk voor maken. Veel mensen hebben een B12-tekort zonder het te weten…

Voor de Stichting B12 Tekort organiseert ze in regio Someren, zuidoost Brabant, bijeenkomsten voor lotgenoten. Klik hier voor meer info.

Mirjam probeert mensen met een vermoeden van een B12-tekort op weg te helpen en elke patiënt die opveert is er weer één.

 


B12-tekort is een sluipmoordenaar. Een onbehandeld B12-tekort eindigt in de dood.

| HOME | B12 | FILM | CONTACT |


Advertenties